Generația tânără de tenis din România

Seniorii din vechea generație, cu un succes răsunător, cedează locul încet, încet unei noi generații de jucători și jucătoare care vor aduce numele țării noastre pe buzele tuturor.

De la profesioniști ai tenisului la generația de început

Tenisul profesionist actual nu a încetat să spună o poveste, numeroase competiții au ridicat o generație care a început cu circuitul național, a parcurs Europa și a ajuns în ITF. Calea spre tenisul profesionist nu a fost ușoară, dar jucătorii noștri au țintit spre performanță. Și junioratul poate fi o piatră de încercare, însă un parcurs de succes în tinerețe poate fi o garanție pentru un seniorat pe culmile gloriei.

În țara noastră, anii 2000 aduceau premii și trofee în competițiile de juniori, în special în circuitul feminin. Acum însă, generația actuală pare că stă într-un con de umbră. Cine sunt, însă, juniorii care ne fac mândri?

Marius Comănescu, antrenorul român de prestigiu, a adus spre o carieră de succes multe nume din tenisul românesc. Să ne amintim de Sorana Cîrstea sau Irina Begu. Selecționer al tinerelor talente, Marius Comănescu a adus în fața publicului, dintre juniori, nume ca Cezar Crețu, locul 5 pe plan național sau Sebastian Gima, clasat pe locul 4 la nivel național. Totuși, pentru mulți dintre jucătorii tineri, pare într-adevăr o provocare să atingi performanța de jucător profesionist de succes, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

Publicul român urmărește, de fiecare dată, cu multă emoție și curiozitate jucători ca Simona Halep sau Bogdan Borza. De menționat faptul că poți urmări pe tenis UnibetTV, în direct, toate meciurile de la Australian Open, oferind cel mai bun streaming live WTA.

Mulți performeri ai tenisului feminin și masculin au obținut rezultate de top la competiții, însă nu și-au pierdut spiritul de a fi buni români și nu au uitat că reprezintă țara noastră.