"Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret" 19-23 noiembrie 2014

      Ministerul Tineretului si Sportului organizeaza in perioada 19-23 noiembrie 2014, la Complexul Expozitional Romexpo, Bucuresti, cea de a XII-a editie a "Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret".

 

      Salonul se desfasoara in cadrul Targului International "Gaudeamus - carte de invatatura". Cu aceasta ocazie au loc expozitii de inventii si idei, vernisaje, conferinte, mese rotunde si dezbateri pe diferite domenii ale educatiei, culturii si stiintei, ale economiei creative. Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 19 noiembrie 2014, ora 14.00, la standul special amenajat in cadrul Complexului Expozitional Romexpo-Bucuresti.

 

      Grupul tinta este compus din tineri, cu varste intre 14 si 35 de ani, din toata tara, tineri care au o orientare spre o societate bazata pe cunoastere si dezvoltare. Aceasta initiativa isi propune sa ofere o abordare mai larga a notiunii de inventica si creativitate, sa indrepte atentia tinerilor spre o societate a viitorului, o economie aflata la confluenta dintre cultura, arta, stiinta si economie ca premise a unei dezvoltari durabile.

 

      Cu acest prilej Ministerul Tineretului si Sportului lanseaza si un concurs de inventii si creatii pentru tinerii care au preocupari, cunostinte si aptitudini provenind din diverse domenii si care isi expun lucrarile in cadrul Salonului National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret-2014.

 

      La CONCURS participa tineri ale caror inventii sau creatii se incadreaza in urmatoarele sectiuni:

 

1. STIINTE APLICATE (mecanica, electricitate, optica, termotehnica, biotehnologie, nanotehnologie, aeronautica, astronautica etc.)

 

2. TEHNOLOGIA INFORMATIEI ( tehnologie care asociaza utilitatea calculatorului si a informatiilor, care ajuta sa produca, sa manipuleze, sa comunice sau sa difuzeze informatiile)

 

3. TEHNOLOGII ALE VIITORULUI ( robotica, graphic design etc.)

 

      Selectia lucrarilor inscrise la concurs se realizeaza de catre jurii formate din specialisti ai domeniilor respective, iar cele mai creative si inovative lucrari, pe fiecare tematica, vor fi premiate la finalul manifestarii, intr-un cadru festiv.

 

      Creatiile si inventiile tinerilor vor fi expuse in cadrul salonului, intr-un loc special amenajat, fiecare tanar/echipa avand la dispozitie un spatiu de prezentare. Fiecare este responsabil de materialele si modul prin care isi promoveaza ideea.

 

      Selectia participantilor se face in baza urmatoarelor documente:

 

1. formular tip de inscriere (descarca aici)

2. document de identitate (CI) - in copie

3. curriculum vitae (CV)

 

      Acestea se vor transmite la adresa de e-amil: salon.national2014@mts.ro, avand inscriptionata, in campul "Subiect", mentinea: "Inscriere "Salonul National de Inventica si Creatie Stiintifica pentru Tineret" pana vineri, 10 octombrie 2014. Lista participantilor, stabilita in baza evaluarii aplicatiilor, va fi postata pe site-ul Ministerului Tineretului si Sportului - www.mts.ro, in data de miercuri, 15 octombrie 2014.

 

      Masa, cazarea si partial transportul participantilor (respectiv costul drumului de la localitatea de domiciliu pana in Bucuresti), altii decat cei din Bucuresti, se asigura de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

 

      Numarul de participanti pentru tinerii care participa in echipa, este de maxim 3 tineri insotiti, eventual, de un profesor.