Ascensiunea și declinul fotbalului românesc
În mod absolut și necontestat, ne este clar tuturor că fotbalul este cel mai iubit sport românesc. Fotbalul este cel care umple stadioane și reunește galerii de români peste tot în lume, cel care menține vara terasele pline până la ore târzii în noapte și care poate deveni cu ușurință motiv de ceartă chiar și pentru cei mai buni prieteni.
Strâns legată de pasiunea pentru sport este pasiunea pentru pariuri sportive. Casele de pariuri, fie că e vorba despre o agenție de pariuri sau un cazinou online, sunt frecventate cu regularitate de amatorii sportului, care analizează constant performanța echipelor și cotelor pentru a fi siguri că nu ies în pierdere. Foarte important este însă să identificăm casele de pariuri potrivite, pentru a plasa pariuri sportive în siguranță.
Mai țineți minte…?
Cu toții ne amintim de perioada de glorie a fotbalului românesc, când echipa națională a României a reușit cea mai mare performanță din istorie, ajungând până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal din 1994, în Statele Unite ale Americii. A fost cel mai frumos cadou pe care Gheorghe Hagi, Florin Răducioiu, Dan Petrescu și echipa l-au oferit românilor de pretutindeni. Surpriza a fost atât de mare, atât de neașteptată, încât a declanșat un val de bucurie națională, care nu a putut fi suprimată nici măcar de înfrângerea suferită în fața Suediei. Fotbaliștii români au fost primiți acasă cu urale și flori, pentru că deveniseră eroi.
A urmat apoi Campionatul Mondial de Fotbal din Franța, din 1998, unde tricolorii au reușit calificarea în optimi după primele 2 meciuri, cel contra Columbiei și cea în fața Angliei. Meciul împotriva Croației avea să devină ultimul meci al României la un campionat mondial, întrucât preliminariile pentru Campionatele Mondiale din 2002 și 2006 s-au încheiat dramatic, România pierzând calificarea la baraj, respectiv în ultima etapă în urma rezultatelor indirecte. În toată această perioadă, mulți oameni au așteptat revenirea României, fiind conștienți de potențialul uriaș pe care îl demonstraseră deja de două ori. Cu toate acestea, generația de aur a fotbalului a dispărut, iar în urma ei au venit fotbaliști care s-au făcut cunoscuți mai degrabă datorită vieții luxoase pe care o duceau, a petrecerilor cu fete tinere și droguri, decât prin susținerea valorilor pe care le promovase fotbalul până atunci.
Totuși, în ultimii ani a început să se întrevadă o rază de speranță, iar bucuria din 1994 a revenit pe chipurile oamenilor odată cu performanța echipei U21, care s-a calificat la Campionatul European de Tineret din 2019, dupa victorii obținute în fața Portugaliei, Țării Galiilor și a Elveției. România, a facut parte din Grupa Morții alături de Anglia, Franța și Croația, având cea mai mică șansă de a se califica în semifinale. Totuși, tricolorii au obținut o victorie în fața Croației (4-1), și au reușit să facă surpriza turneului eliminând Anglia în al doilea meci, cu un rezultat de 4-2, cu cele 2 goluri din prelungiri marcate de Florinel Coman. Echipa României s-a calificat în semi-finale pentru prima dată în istorie, după un rezultat de egalitate în fața Franței (0-0). În semi-finale s-a întâlnit cu Germania, care a învins-o dramatic cu 4-2. Cu toate acestea, iubitorii de fotbal din țară își pun speranța în noua generație de fotbal, din care în mod profetic face parte și fiul lui Gheorghe Hagi, Ianis Hagi. În fond, am fost învățați că istoria se repetă.